sâmbătă, 9 mai 2009

nu renunta niciodata

sunt convins ca nu este om care sa nu aiba provocari in viata, sau cum le numesc altii"probleme". Eu prefer sa le spun provocari. Mi-am dat seama ca poti sa privesti un lucru din mai multe unghiuri si ca poti sa reactionezi la aceeasi situatie in mod diferit. Conteaza cum privesti lucrurile.Sa dau un exemplu: ai nevoie de 200 de lei pana maine, tu mai ai 10 zile pana primesti bani. Sunt 2 reactii: 1-sa te plagi 90% din timp ca ai probleme la toti prietenii si sa o vezi ca pe o mare problema sau 2-sa o consideri ca pe o provocare si sa iti spui "hai sa vad daca tot sunt asa ocos cum o scot si pe asta la capat" si 90% din timp sa cauti solutii.
Pana aici e usor. Dar dracu nu doarme si dupa prima ta incercare esuata de a face rost de bani intervine ala mic si negru si iti spune nu o sa reusesti ,iar tu poti sa cazi in capcana si sa il crezi . Daca il crezi el castiga,tu pierzi.
Sunt 2 reguli pe care daca le respecti poti sa reusesti orice iti propui:
regula nr. 1: nu renunta niciodata
regula nr. 2: ai facut tot ce ai putut nu ti-a reusit,ai obosit,crezi ca ai incercat toate variantele si esti gata sa clachezi. Atunci trebuie sa iti adunci aminte de regula numarul 1:nu renunta niciodata

2 comentarii:

  1. in cazul asta regula nr. 3:Gaseste-ti prieteni cu bani, sa poti avea de unde sa imprumuti oricand ;) Stiu ca nu-i in conformitate cu pilda aceasta deosebita dar functioneaza in situatia sus mentionata :))

    RăspundețiȘtergere
  2. salutia e simpla.
    sunal pe teo :))

    RăspundețiȘtergere