vineri, 8 mai 2009

cursa sobolanului

o sa incep prin a incerca sa fac inteleasa expresia "cursa sobolanului"
dupa ce ne aduce barza si crestem mari incepem prin a ne toci coatele pe bancile scolilor si ne lovim de primul lucru interesant educatia. Pe parcurs cu siguranta toti aud odata in viata expresia "invata sa iei note mari ca doar asa o sa realizezi ceva in viata". imi vine un cuvant vulgar in minte (cacat) pe care nu vreau sa il spun...
si ce face omu : termina enspe mii de scoli si ajunge intr-un final sa ia ziarul si isi face primul lui CV.
Iei un model de pe net si in model vezi un capitol numit Experienta. Totul bine si frumos esti un tanar plin de entuziasm si iti dai seama ca tu urmeaza sa faci experinta ca nu ai. Vizezi un post bine platit cu o denumire pompoasa si la angajare te intreaba :"ai mai lucrat undeva" lasi capul in jos si zici ca nu dar esti dispus sa inveti si ca esti f harnic. El fiind un domn iti spune "am sa te sun". Dupa ce scrii 2-3-4-5 cv-uri si mergi la cateva interviuri iti dai seama ce inseamna "am sa te sun".
Si faci primul compromis"E ok si daca lucrez intr-un fast food ca e temporar,pana gasesc ceva mai bun" chiar daca pe moment nu realizezi ca in urmatorul cv la experienta o sa scrii vanzator fast food nu o sa te ajute decat sa obtii mai usor un loc de munca la un alt fast food si probail daca ai noroc o sa iei cu 100 de lei mai mult. Ce realizareeeee!!! Te-ai scos! Toate problemele iti sunt rezolvate.
Ai o varsta brusc iti zic ai tai : noi nu folosim internetul...daca nu il platesti il taiem. Si asa incepi sa contribui la facturi. Doar esti om in toata regula te-ai maturizat tre sa fii responsabil&shit.
Dar de ce sa ramai la capitolul asta? De ce sa nu "progresezi" ca vecinu are laptop core2duo si tu ai o coajba de pIII. Ai deja 8 luni vechime la fast food iti poti lua unul laptop in rate. Si odata ajuns pana aici rar mai scapi ...de aici incepe cursa sobolanului => munca,acasa,facturi,bere cu prietenii,bani imprumut pt tigari in data de 14(cu traditionalul ti-i dau inapoi la salar) si ajungi la 0 zero nul canci. Si o iei de la capat. Te-ai saturat de locul ala infect de munca tu meriti mai mult ca doar ai terminat o facultate dar nu iti permiti sa faci prostii ca ai o rata la banca sau chiar 2...
iti pare cunoscut?
bun si acum motivul? de ce facem aceleasi cacaturi in fiecare luna si ne asteptam sa ne mearga mai bine? de frica.
dar multi isi iau inima in dinti cand fac cu nervii si fac ceva. cativa reusesc cativa nu. aia care nu reusesc 90% nu mai incearca a 2-a oara ca au o frica mai mare si se multumesc cu ce au si raman in cursa sobolanului.

2 comentarii:

  1. o prima solutie ar fi sa renunti la fumat...ca sa amani sau chiar sa eviti imprumutul de pe 14, iar pe termen lung sa eviti un imprumut mai mare la banca pentru medici. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. macar uitate la partea buna....mananci gratis in fiecare zi lucrand in fast food. :))

    RăspundețiȘtergere