joi, 14 mai 2009

misiunea sau "de ce?"

Unul dintre motivele pt care celor mai multi oameni le merge asa de bine este faptul ca nu au o directie nu au un tel sau o misiune ,poti sa ii spui cum vrei. Sa iti poti face o imagine mai clara o sa iti dau un exemplu: tu esti jucator de fotbal si esti pe un teren plin de obstacole .Poate ai 2-3 oameni in echipa(prieteni mai apropiati) incepi sa joci dar tu nu ai o poarta unde sa dai gol, insa tu joci in continuare.O intrebare care ar trebui sa iti treaca prin cap ar fi : unde te indrepti tu sau echipa din care faci parte. Uita-te la un om care face ceea ce faci tu de mai mult timp. Vrei sa te faci medic,uita-te la un om care e medic de 5-10 ani. Iti place viata lui? Daca iti place atunci fa ceea ce trebuie sa devii medic.Daca nu iti place fa altceva.
Trebuie sa ai un scop.Altfel o sa ratacesti prin viata si tot tu o sa te miri ca nu ajungi nicaieri.Chiar daca tu nici macar nu stii unde voiai sa ajungi ca nu ai stabilit clar ce vrei sa obtii si cand vrei sa obtii tot tu o sa fii nemultumit.
Majoritatea oamenilor vor bani.Asta este un motiv pt care sa muncesti dar nu suficient.Trebuie sa vezi mai departe:ce o sa faci cu banii aia cand o sa ii ai.Si daca vrei sa obtii ceva trebuie sa stii exact ce.De ex vrei o masina.Tre sa stii de care!Vrei o dacia 1310? Daca nu si nu asta e visul tau atunci spune ca tu vrei un BMW seria 7 de culoare verde sa fie pe benzina sa aiba interiorul din pilele crem sa aiba 283 de cai...cauta maisna respectiva intr-un showroom fa un test cu ea chiar daca tu nu ai bani decat de tigari.Fa o poza si pune-o pe frigider si cel mai important sa ii pui o data. In 4 mai 2013 o sa fie a mea.
Cand ai definit un scop concret sansele sa il atingi este mult mai mare. Stii ce vrei.Un studiu arata ca doar 3% din oamenii de pe glob isi scriu scopurile pe foaie.
Bun dar este sficient sa stii ce vrei? Ar fi fain :P. trebuie sa treci la fapte.Ce trebuie sa faci sa obtii ceea ce vrei?
Faci in fiecare zi? Unul dintre cele mai vechi principii din lume cand apare o provocare mai mare este principiul "divide et impera" dezbina si cucereste. Este un principiu de la romani care spune ca atunci cand ai ceva mare de realizat si te apuca groaza.... imparte acel lucru in mai multe lucruri mici. O calatorie de 1000 de mile incepe cu primul pas zicea cineva...si are dreptate.
In concluzie trebuie sa stii ceea ce vrei in cel mai mic detaliu=>sa ii pui o data=>sa treci la actiune.Sau mai poti sa astepti sa treaca azi sa vina maine si o sa vezi tu ce o fi....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu