miercuri, 8 iulie 2009

temperamente umane

Majoritatea am auzit despre temperamente probabil de prin liceu de la o profa plictisita.Temperamentele cel mai des intalnite sunt : coleric,sangvinic,melancolic si flegmatic.O mica descriere despre aceste temperamente:
Coleric: sunt genul de oameni care nu prea stiu sa taca,considera ca au tot timpul dreptate,functioneaza pe principiul "faci cum spun eu". Tot ei sunt primii care musca momeala:"nu cred ca esti capabil sa faci ....".
Sangvinic:este omul petrecerilor,il poti arunca la un chef unde nu cunoaste pe nimeni si pana maine are 10 prieteni de acolo.Recunoaste cand o da in bara si nu prea are obiceiul de a finaliza lucrurile.Vorbeste ca o moara stricata.Functioneaza pe principiul ca daca este un gol(nu vb nimeni) el trebuie sa umple toate golurile.
Melancolicul:vorbeste mai putin,calculeaza mai mult,perfectionist.Daca nu are toate instrumentele necesare de a face un proiect nu se apuca de el.Este putin mai pesimist.Nu ii place galagia si agitatia.
Flegmaticul:este intermediarul intre celelalte 3 temperamente: face ce ii spune colericul,asculta povestile exagerate ale sangvinicului. Este mai greu de pornit sa faca ceva dar intr-un final face ceea ce are de facut.Este mai tacut si putin pesimist.
Oamenii au de obicei cate ceva din toate.Combinatiile naturale sunt:coleric-sangvinic cu melancolic-flegmatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu